maandag 5 september 2011

Van Balanceren naar Balans (4)

In de vorige artikelen heb je al tips gehad om rustiger aan je dag te beginnen. Tijdens de reis naar je werk hoop ik dat jullie inmiddels stoppen voor een stoplicht en daar de ademhalingsoefening doen zoals aangeraden in de vorige nieuwsbrief. De volgende stap wordt dan:

Landen op je werk:
Ben je eenmaal op je werk. Probeer dan eerst eens het volgende. Voordat je begint aan je werkdag, je computer aanzet, koffie haalt of wat dan ook, ga even naar je bureau. Ga eerst even zitten en adem drie keer langzaam in en langzaam uit. Dit zorgt ervoor dat je “ aankomt” op je werk. Ga dan vanuit die rust aan je werkdag beginnen. Heb je geen bureau. Doe deze oefening dan zodra je over de drempel van het gebouw stapt.

Email:
Denk eens na hoe je een structuur kunt brengen in het mailen op je werk. Ik merk dat de meeste mensen de hele dag door mail krijgen en ook lezen en beantwoorden. Zeker wanneer je ook nog andere dingen moet doen zorgt dit vaak voor onrust. Zodra je ziet dat je een mailtje hebt, dan wil je daar wat mee. Dit zorgt ervoor dat je de hele tijd moet schakelen tussen je werkzaamheden. Wat helpt is om 2 tot maximaal 3 vaste momenten in te bouwen voor het lezen en beantwoorden van je mail. Daarbuiten laat je je niet afleiden door je mail, schakel dus ook je mailprogramma uit. Probeer het maar eens uit en merk dat je je veel beter kunt focussen op wat je aan het doen bent.

Mindfulness:
Ook hier geldt weer. Doe één activiteit per keer met je volledige aandacht. Mocht je met een activiteit bezig zijn en de telefoon gaat bijvoorbeeld. Adem dan eerst rustig in en uit. Terwijl je ademt sluit je bewust af waar je mee bezig was en beantwoord dan rustig de telefoon.

Ik wens je weer veel plezier bij het uitproberen van deze tips.

Wil je een advies op maat? Mail me dan voor een balans-check. Als lezer van mijn blog krijg je 10 % korting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten